A València, les Falles són a tocar i l'olor dels bunyols (entre d'altres aromes) impregna tots els carrers, per això hem considerat oportú parlar-ne. El mot deriva de bony (d'origen incert) i fa referència a la 'massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard.' (DIEC). Per Falles, els més típics són els de carabassa, tot i que també se'n fa de figa o sense cap farciment. Són una delícia!
En aquest blog en podeu llegir la recepta: http://xn--puol-1oa.es/index.php/ca/la-nostra-cuina/101-platos-tipicos/12458-la-nostra-cuina-5-bunyols-de-carabassa
I també aquí, d'on hem tret la foto: http://lacuinadecasa.blogspot.com.es/2007/03/bunyols-de-carbassa.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada